Er een stokje voor steken

Op een ochtend kwam de baasjes van Fendi met de klacht dat Fendi al 2 dagen aan het braken was. Sinds die dag was Fendi ook wat sloom. Op klinisch onderzoek kon de dierenarts niet meteen iets afwijkends vinden, buikje voelde soepel, kleur was goed, Fendi had geen koorts en normale ontlasting. Fendi kreeg wat ondersteunende medicijnen mee met de gedachte aan een maagdarmvirusje.

Twee Dagen later belden de bezorgde baasjes dat Fendi nog steeds niet lekker was, was zelfs nog slomer en wou niet eten. De dierenarts liet Fendi diezelfde dag nog komen omdat de situatie niet te vertrouwen was. Bij voelen in de buik voelde de dierenarts nu een lange harde structuur vooraan in de buik die pijnlijk was bij palpatie. Er werd voor de zekerheid een bloedonderzoekje en een echo gedaan. Bloedonderzoek was normaal maar op echo was er een vreemde structuur te zien in de buik.

Toen Fendi op de rug lag tijdens de echo zag de dierenarts ook een harde structuur uitpuilen uit de buik. Fendi werd met spoed geopereerd en in de maag vond de dierenarts een lang stuk hout, die Fendi had opgegeten. Gelukkig kon de stok met weinig complicaties uit de maag verwijderd worden. Fendi knapte de dag nadien heel snel op, wou weer eten, was weer speelser geworden! Gelukkig maar!