Waarom?

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) is speciaal in het leven geroepen om u deskundig advies te geven. Bij de aanschaf van een huisdier, maar ook daarna – zodat u uw huisdier op een verantwoorde manier kunt houden. Het LICG adviseert over de aanschaf en verzorging van alle mogelijke huisdieren. Dit is een fantastische website: www.licg.nl.

Als u een huisdier heeft aangeschaft, dan bent u soms verplicht hem te chippen, vaak is het aan te raden: www.chipjedier.nl .

Heeft u een huisdier aangeschaft en wilt u niet verrast worden met onverwacht hoge ziektekosten, dan kunt u tegenwoordig uw huisdier verzekeren. www.VerzekerJeHuisdier.nl is een privé initiatief en vanuit liefde voor dieren opgezet. Door vergelijking van dierenverzekeringen vindt u snel en gemakkelijk de beste huisdierenverzekering voor uw huisdier. Voor een objectieve en onafhankelijke vergelijking van dierenverzekeringen kunt u kijken op www.vergelijkdirect.com/verzekeringen/dierenverzekering. De site verschaft objectieve informatie, niet alleen de hoogte van de premie wordt vergeleken, maar ook wat wordt vergoed.

Dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Belemmeringen in het bewegingsapparaat doet hen niet alleen pijn, maar hebben ook invloed op hun gedrag. Als dit gebeurt bij een mens, dan gaat hij naar de fysiotherapeut om zich te laten helpen. Een algemene site voor fysiotherapie voor dieren: www.nvfd.nl en voor onze dierenfysiotherapeute Marja Schröer: www.dierfysio-hond.nl .

Als u de vacht van uw huisdier goed wilt laten verzorgen, staat onze trimster, Florence Kanters voor u klaar: www.dierenkliniekstrijthagen.nl .

Bent u uw huisdier kwijt geraakt? Heeft u een huisdier gevonden? www.amivedi.nl : Stichting Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi faciliteert de registratie van deze dieren en is daarmee een landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Dank zij deze registratie worden jaarlijks bijna duizenden huisdieren teruggevonden. Met als resultaat gelukkige huisdiereigenaren die hun hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier weer mee naar huis kunnen nemen.